TTK:n vuoden 2018 pääohjelmisto on nyt julkistettu!

Todellisuuden tutkimuskeskuksen vuoden 2018 pääohjelmistossa nähdään Tuire Tuomiston ohjaama Shawarma – Pahan koreografia sekä Louna-Tuuli Luukan ja Heidi Kestin Tuho-osasto. Janne Saarakkala kertoo: ”Valitsin vuoden 2018 pääohjelmistoon sellaisia jäseniä tekijöiksi, joiden töitä ei ole nähty ohjelmistossa pitkään aikaan tai ei ollenkaan. Teemaa en etukäteen määritellyt, mutta sellainen löytyi. Luukan ja Tuomiston teoksia yhdistää ajatus siitä, miten päästäisiin pahasta.

Tuire Tuomiston Shawarma on koreografia meistä, jotka seisoskelemme vähän sivummalla. Meistä harmittomista lampaista, jotka hiljaisesti hyväksymme sen, että seinän takana, naapurissa, lapsi huutaa kauhusta ja että yksinäinen hautaa itsensä postiluukusta tulvivien mainosten alle. Meistä, jotka elämme rakkaudettomissa liitoissamme läpi elämän. Meistä, jotka olemme velvollisuudentuntoisia, kuuliaisia ja kurinalaisia. Sivustakatsojia. Shawarman esitykset nähdään Kruunuvuorenrannan Öljysäiliö 468:ssa 5.–13.5.2018.

Luukan ja Kestin Tuho-osasto on paikka, johon voi tuoda tuhottavaksi esineen, josta haluaa hankkiutua eroon erityisellä tavalla. Kyseessä on installaatio ja kokemuksellinen esitys, joka on inspiroitunut halusta rikkoa tavaroita. Ei-toivottu tavara on sekä konkreettinen että sentimentaalinen lasti. Tuho-osaston tarkoituksena ei ole tuottaa hyvää mieltä uudelleenkäyttämällä tarpeetonta roinaa, vaan kanavoida pahaa mieltä, ahdistusta, ärsytystä tai muita raskauttavia tunteita mahdollisesti puhdistaviksi tai ilahduttaviksi taide-elämyksiksi. Tuho-osasto koettavana Tiketti Galleriassa 7.–22.9.2018.

Shawarma
Tuho-osato