Saavutettavuus

Todellisuuden tutkimuskeskus on esitystaiteen kollektiivi

Esityksiimme ovat tervetulleita kaikki ja pyrimme tekemään niistä mahdollisuuksien mukaan kaikille saavutettavia. Panostamme yleisön turvallisuuteen ja otamme mielellämme vastaan palautetta.

Mitä on esitystaide?

Esitystaide on 2000-luvulla syntynyt termi, joka kuvaa erilaisten esittävän taiteen perinteiden väliseen maastoon syntynyttä uutta taidekenttää. Esitystaiteen juuret ovat nykyteatterin, performanssin ja elävän taiteen alueilla. Lue lisää esitystaiteesta tästä linkistä >>

Esitysten saavutettavuus

Todellisuuden tutkimuskeskuksella ei ole vakituista esitystilaa, vaan jokainen esitys toteutetaan sille sopivassa tilassa.

Useat kollektiivin esityksistä ovat paikkasidonnaisia, eli paikalla on erityinen merkitys esityksen sisällön, muodon tai teeman kannalta. Tällaisia esitystiloja ei ole yleensä suunniteltu esityskäyttöön. Esitykset voivat olla myös liikkuvia, ja tapahtua esimerkiksi erämaassa tai kaupunkiympäristössä. Tämän vuoksi kaikista esityksistämme ei voida tehdä kaikille ryhmille saavutettavia. Pyrimme tiedottamaan jokaisen esityksen saavutettavuudesta mahdollisimman selkeästi ja vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin.
Esitysten kielet vaihtelevat esityskohtaisesti, löydät tiedot esityksen sivulta. Osa teoksista on koettavissa ilman kielenymmärrystä.
Osassa esityksistä voidaan käyttää valoja, voimakkaita ääniä tai savukoneita, jotka voivat häiritä aistiherkkiä katsojia. 

Toimisto

Todellisuuden tutkimuskeskuksen toimisto sijaitsee Esitystaiteen keskuksella eli Eskuksella Helsingin Suvilahdessa. Eskuksen tila löytyy rakennuksesta 6. Puhdistamo. Tila on Kiinteistö Oy Kaapelitalon omistuksessa.

Toimisto sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa. Tilaan on esteetön kulku hissillä. 

Tilassa ei ole esteetöntä WC:tä. Tilassa sijaitsevat WC:t ovat sukupuolineutraaleja. 

Toimistolla ei ole aukioloaikaa, vaan vierailuista tulee sopia etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse.

Suvilahdessa on pysäköintipaikkoja sekä pyörätelineet. Lähin metroasema on Kalasatama, jolta on Eskukselle 300 metrin kävelymatka.

Jos Sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä toimistoomme info@todellisuus.fi tai +358400641989