Todellisuuden tutkimuskeskuksen kulttuurivinkit kesälle

TTK:n jäsenet ovat kesällä mukana monenlaisissa esityksissä ja teoksissa, ympäri Suomea ja Eurooppaa. Listasimme niitä tähän kesäloman kulttuurivinkeiksi.

Ihanaa kesää kaikille! 

TTK:N JÄSENTEN KESÄ PRODUKTIOT

Norpan aika 

  • Puumalan Lintusalossa 17.6.- 8.7. 
  • Käsikirjoittaja: Essi Rossi
  • Ohjaaja: Joel Teixeira Neves

Saaristoryhmä esittää koko perheen kesäteatteriesityksen Norpan aika. Esityksessä yleisö kutsutaan M/S Kauniin Veeran kyytiin maagiselle matkalle Saimaalle. Haitari ja Norpparadio soi, kun Veeran iloinen miehistö matkaa kohti norpan aikaa.

Saaristoryhmän ja teatterialan ammattilaisista koostuvan työryhmän yhteistyö alkoi kesällä 2021 esityksellä Soutajat. Esityksessä yleisö ja esiintyjät eläytyivät Saimaan historiaan soutuveneissä Nestorinrannan lahdella. 

Vuodesta 1997 toiminut Saaristoryhmä tuottaa kolmena kesänä Saimaata, sen olioita ja ilmiöitä käsitteleviä teatteriesityksiä. Ammattilaisten ja Saaristoryhmän yhteistyö kulkee nimellä Saimaan sydän -hanke. 

Lisätietoja:
https://www.saimaansydan.com

Supersankarit

Supersankarit on musiikkia pursuava komedia esikuviensa tapaamisesta, perheen sisäisistä kitkoista ja oman juttunsa löytämisestä.

Musiikintäyteinen ja riemullinen irtiotto arjesta tarjoaa jotain kaikenikäisille. Esitys on jatkoa kesällä 2021 alkaneelle Vilppulan harrastajateatterin ja ammattipohjaisen HALO-kollektiivin yhteistyölle. TTK:N jäsenistä on mukana Talvikki Eerola.

Esitykset Kolhon rantateatterilla


Samuli Laine: Nurture

Saksassa Theaterformen -festivaalilla 30.6.-3.7. 
Lisätietoja: https://www.theaterformen.de/programm

Katriina K.

Performanssi Jättömaa festareilla Meijerin metsässä 23.7. klo 16.
Lisätietoja: https://jattomaa.fi

Essi Rossi: Johnny Got His Gun

Esitys on nähtävissä Edinburgh Fringessä koko elokuun osana From Start to Finnish showcase.
Lisätietoja:
https://starttofinnish.fi/shows/johnny-got-his-gun/