Tampere – Vakio
2008

Tampere – Vakio

piirtää keskustan kartan uudestaan
Tampere-vakio on liikkuva kaupunkiesitys, joka vie yleisön elämysmatkalle Tampereen keskustaan. Portaiden, kynnysten, hissien ja aukioiden jäsentämä esitys herättää ajatuksia oman kehon vaikutuksesta tilan kokemiseen. Myös keho voi muokata mielenmaisemaamme.

Tampere-vakio tutkii vastusta pään sisällä, kehossa ja tilassa. Se pohtii miten erilaiset kehot sopivat erilaisiin tiloihin ja erityisesti kuinka erilaiset tilat sopivat erilaisille kehoille.

Esitys käsittelee myös roikkumista, kiipeämistä, ehtimistä, kykenemistä, viitsimistä, pystymistä, mahtumista, pääsemistä, ylettymistä, jaksamista ja ruuhkan psykologiaa.

Esityksen toteuttaa Todellisuuden tutkimuskeskus ja tuottaa OK-opintokeskus Tampereen Reumayhdistyksen aloitteesta.


Ohjaus: Maria Ruostepuro ja Jonna Wikström

Esitykset
: 24. – 30.10.2008

Lähtöpaikka: Verkatehtaankatu 6

Intiimin esityksen mukana kuuloetäisyydellä mahtuu kulkemaan pieni joukko katsojia, mutta etäämmältä esitys on kaikkien kaupunkilaisten nähtävissä. Reitti soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.

Ennen esitysviikkoa levitetään Aki Järvisen suunnittelemaa ja Riikka Sundqvistin visualisoimaa uutta lautapeliä. Pelaajat pääsevät leikin varjolla pohtimaan esitykseen liittyviä kysymyksiä Hämeenkaduksi naamioidulla pelilaudalla.