Randomly Seeking Giselle
2009

Randomly Seeking Giselle

”Giselle-baletti on yksi maailman vanhimmista meidän aikaamme säilyneistä baleteista. Se on myös yksi suosituimmista ja kauneimmista. Itse rakastan balettia Giselle suunnattomasti. Toivon hartaasti saavani tanssia sen joskus tulevaisuudessa. Giselle on ensimmäisiä näkemiäni baletteja, tunnelmallisessa Aleksanterin teatterissa tietenkin. Siihen ei voi koskaan kyllästyä! Koska olen niin intohimoisesti ihastunut tähän balettiin, halusin tietää siitä kaiken. Niinpä päätin tehdä projektityöni aiheesta. Kirjoja ja arkistoja tutkiessani olen saannut siitä paljon uutta tietoa ja olen nyt vielä enemmän Gisellen maailman lumoissa.”

Kymmenen vuotta sitten Anna-Mari kirjoitti yllä olevan johdantotekstin yläasteen esitelmäänsä Gisellestä, Heidi rakastui rippileirillä isoseen ja Masia haastateltiin NYT-liitteeseen esimerkkitapauksena laiskasta nuorisosta.

Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, kolmikko palaa Anna-Mari Karvosen esitelmän pariin ja työstää siitä uudelleentulkinnan. Randomly seeking Giselle on esitelmän muotoinen esitys etsimisestä.

“Yrityksemme lähestyä ehdottomuutta ja eksyksissä oloa on avannut eteemme murrosiän tunnemaailman, jonka raskaus huimaa kuin hyppyyn houkuttava kuilu.”

Keveyteen ja sattumanvaraisuuteen paneutunut kolmikko on hylännyt parhaiten hallitsemansa työtavat ja lähtenyt etsimään esitystä sieltä, mistä se voisi löytyä: Berliinistä, youtubesta, vanhoista päiväkirjoista ja hautausmailta.

”Gisellen etsinnät ovat vielä käynnissä, mutta jo nyt voidaan sanoa, että esitys tulee olemaan upea, se herättää monenlaisia tunteita ja on aivan vitun älykäs.”

Ensi-ilta: 20.10
Muut: 22.10. / 23.10. / 24.10. ja 25.10. Esitykset klo 19.

Paikka: Todellisuuden tutkimuskeskus, Nahkahousuntie 3 (5.krs)

Suunnittelu ja toteutus: Anna-Mari Karvonen, Heidi Lind ja Masi Tiitta
Esiintyjät: Anna-Mari Karvonen, Heidi Lind ja Masi Tiitta

Yhteistyössä
Und er libet. Und er libetin perustivat 2006 joukko tanssin, teatterin ja musiikin opiskelijoita sekä vasta valmistuneita ammattilaisia. Ryhmä on työskennellyt uuden tanssin ja nykyteatterin käytäntöjen ja ajatusten parissa. Vuosina 2006-2009 ryhmä on toteuttanut sarjan esityksiä, joiden lähtökohtana on ollut Euripideen tragedia Bakkantit.