Kolme pientä sisarta
2005

”Kevään vaikuttavimpiin ja intensiivisimpiin teatterikokemuksiin kuuluu Katariina Nummisen ohjaama ja dramatisoima, pienimuotoinen Kolme pientä sisarta.” Kirsikka Moring, HS 2.4.2005
Uusi versio keväällä 2005 kantaesitetystä kokeellisesta klassikkoproduktiosta.

KOLME PIENTÄ SISARTA on Anton Tsehovin näytelmään – Kolme sisarta – pohjautuva teatteriesitys, joka tuo Tsehovin rakkauden ja luopumisen teemat uuteen valoon.

Esitys perustuu neljän eri elementin – videon, äänen, valon ja elävän esiintyjän – yhteispeliin. Videolla eri-ikäiset esiintyjät, 4-13-vuotiaat sisarukset ja heidän isovanhempansa, esittävät kohtauksia Tsehovin näytelmästä Kolme sisarta. Esitystilanteessa elävä esiintyjä ja äänet vuoroin vahvistavat, vuoroin hajottavat (koti)videon tsehovilaista idylliä. Esityksen elementit soittavat yhdessä esityksellistä kamarimusiikkia, variaatioita Tsehovin näytelmästä.

KOLME PIENTÄ SISARTA on esitys muistista ja unohtamisesta. Toden valumisesta leikin ja teatterin sisään. Lapsista ja isovanhemmista, leikistä, kesästä ja syömisestä. Ja tietysti ikävästä ja rakkaudesta.

KOLME PIENTÄ SISARTA liikkuu teatterin ja liveinstallaation välimaastossa. Esitystilanne kutsuu katsojan rakentamaan oman kertomuksensa Tsehovin näytelmästä ja lapsuuden kesästä.

TYÖRYHMÄ
Video: Pilvi Porkola
Ääni: Juhani Liimatainen
Valo: Max Wikström
Esiintyjä: Tuire Tuomisto
Dramaturgia ja ohjaus: Katariina Numminen

Videolla: Julia Metsi, Lydia Metsi, Sofia Metsi, Viktor Metsi, Jaakko Numminen, Maija Numminen

ESITYSPAIKKA
Tanssiteatteri Hurjaruuth, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 A, 2.krs, Helsinki

Menneet esitykset: 30.–31.3.05 (Valssaamo, Kaapeli-tehdas, Helsinki), 18.–26.11.05 (Hurjaruuth, Kaapelitehdas, Helsinki)

—————Cable Factory, Helsinki, 30.-31.3. and 18.-26.11.2005

Directed by Katariina Numminen

A performance that was a combination of sound, video and performing – a concerto about the Anton Tsekov’s play Three Sisters.