Jäsenesittelyssä Louna-Tuuli Luukka ja Tuho-osaston työryhmä

Louna-Tuuli Luukka

Louna-Tuuli Luukka on monialaisesta tekemisestä innostuva esitystaiteilija ja teatterintekijä. Uransa varrella hän on toiminut ohjaaja-dramaturgina, esiintyjänä, kirjoittajana, pedagogina ja performanssitaiteilijana, unohtamatta tarvetta työntää näppejä esitystensä visuaaliseen suunnitteluun ja toteutukseen. Luukka on työskennellyt Todellisuuden tutkimuskeskuksen lisäksi mm. TOTEM-teatterille, Esitys-lehdelle, Live Art Development Agencylle, Oulun Teatterille, Nukketeatteri Akseli Klonkille ja useille vapaille ryhmille. Tällä hetkellä hän opiskelee Esitysdramaturgian maisteriohjelmassa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja Tiketti Galleriassa esitettävä palvelumuotoinen Tuho-osasto on hänen opinnäytetyönsä. Taiteilijana ja ihmisenä Luukkaa motivoi oikeudenmukaisuuden ja nautinnon edistäminen maailmassa.

”Hakeuduin Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäseneksi, koska todellisuudessa esiintyvän ilmiön tai kokemuksen tutkiminen esityksen aiheena ja sen muodon lähtökohtana on minusta mielekäs ja inspiroiva taiteellisen työskentelyn tapa. Parhaimmillaan tästä lähtökohdasta voi muuttaa todellisuutta ja mielestäni TTK:n historiasta löytyy teoksia, jotka ovat tehneet niin. Suuntautuminen todellisuuden tutkimiseen pitää elävänä avointa ja vilpitöntä asennoitumista työskentelyyn. TTK:n vahvuuksiin kuuluu myös sen heterogeenisyys, mikä on tietysti luonnollista, koska todellisuuskokemusten määrä on rajaton.”

Heidi Kesti

Heidi Kesti on kuvataiteilija Oulusta. Hän valmistui Satakunnan Ammattikorkeakoulusta kuvanveiston osastolta vuonna 2005. Kuvataiteilijan työn lisäksi Kesti tekee kaikenlaista sekalaista taidealan työtä, kuten lavastusta, puvustusta ja näyttelysuunnittelua. Viime vuosina hän on inspiroitunut tekemään teoksia kierrätysmuovista ja roskista. Kesti on omien sanojensa mukaan melkein soittotaidoton kaappimuusikko ja aina välillä hän haluaa myös esiintyä.

”Haluan tehdä prokkiksen TTK:ssa, koska totta kai haluan tehdä prokkiksen TTK:ssa! Todellisuuden Tutkimuskeskus antaa minulle ja Louna-Tuulille Hannu Hanhi -potkauksen persauksiin, jonka johdosta voimme tehdä yhteisen teoksen, teoksen jonka olemme jo pitkään halunneet tehdä, ja vielä hyvän kokoisessa mittakaavassa. Se on mahtavaa!”