Iiris Tuisku Todellisuuden tutkimuskeskuksen toiminnanjohtajaksi

Iiris Tuisku

Todellisuuden tutkimuskeskus on nimittänyt uudeksi toiminnanjohtajakseen Iiris Tuiskun (TaM).   Hän on aloittanut tehtävässä vuoden 2020 alussa.

Tuisku on työskennellyt aiemmin erilaisissa tehtävissä kulttuurituotannon ja viestinnän parissa. Viimeksi hän on toiminut tuottajana Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Oulussa sekä Kattilakosken kulttuuriosuuskunnan ja AIR Frosterus -taiteilijaresidenssin toiminnanjohtajana.

Todellisuuden tutkimuskeskus on Helsingistä käsin toimiva 43 jäsenen esitystaiteen kollektiivi, joka on tutkinut todellisuutta ja etsinyt uusia esitysmuotoja vuodesta 2001 saakka. Esitykset ovat kollektiivin tutkimuksen pääasiallinen väline ja sen hedelmä. Toiminnassa keskeistä ovat aikaansa edellä oleminen, immersiivisyys, kokemuksellisuus, osallistavuus ja laadukas yleisötyö.

Lisätiedot: Iiris Tuisku, iiris@todellisuus.fi, +358 400 641 989

”Aloitan innolla työt esitystaiteen edelläkävijäorganisaatiossa. Minulle Todellisuuden tutkimuskeskus edustaa jatkuvaa uteliaisuutta sekä avoimuutta uudenlaiselle ajattelulle ja näkemiselle. Haluan olla mukana toteuttamassa osallistavia, moniaistisia ja monenlaisia tunteita nostattavia projekteja, jotka kiinnostavat katsojaa tämän taidetaustasta riippumatta. 

Tämän vuoden pääohjelmistossa on kolme erilaista ja aiheiltaan sekä ajatonta että ajankohtaista produktiota. Yhdessä taiteellisen johtajan, yhdistyksen hallituksen ja jäsenistön kanssa lähdemme myös suunnittelemaan nurkan takana häämöttävää 20-vuotisjuhlavuotta 2021.”