Helsinki by Night – Out of Sightseeing
2011

Helsinki by Night – Out of Sightseeing

Todellisuuden tutkimuskeskus & Circus Maximus kutsuvat sinut poikkitaiteelliselle kiertoajelulle! Luvassa on unohtumaton nähtävyys-, kulttuuri- ja konserttiajelu yön tummimmille alueille.

”Pimeää ainetta on suurin osa maailmankaikkeuden aineesta. Vain 4 % painovoiman perusteella lasketusta maailmankaikkeuden massasta on näkyvää ja 23 % arvellaan koostuvan pimeästä aineesta. Loput 73 % koostuisi pimeästä erergiasta, joka on täysin tuntematonta.” Wikipedia, Pimeä aine

Matkaoppaat toisesta ulottuvuudesta, mm. Ikääntynyt Mustanaamio ja Tintti ystävineen, saattavat katsojaosallistujat tilaan, jossa tutun on mahdollista näyttäytyä tuntemattomana ja toisinpäin. Linjuriauto on maantien ässä!

HBN-ajelulla kaupunki kohdataan tunnistamattomana organismina tai eliönä, kokonaisuutena, jota ei voi nähdä yhdeltä kantilta, saati ymmärtää. Kaupungin ja asumusten reuna-alueet yhdistyvät ajattelemisen tai olemisen reuna-alueisiin. ”Helsinki By Night – Out Of Sightseeing” muuttaa esitykseksi sitä, joka jo on. Mennään bussilla!

Teos on Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja Circus Maximuksen yhteistuotantoa.

Työryhmä: Pasi Mäkelä, Jussi Saivo, Niina Johanna Lehtonen-Braun, Tomaš Procházka (CZ), Björn B. Lindström, Samuli Alapuranen ja Lauri Kontula.

Esitykset: 27.–29.9. klo 20. Kesto 2–3 tuntia. Bussi lähtee Hietalahden torilta Kauppahallin vierestä!

Alustavaa matkalukemistoa ja muuta mediaa:

Oswald Spengler: Länsimaiden Perikato

The Beatles: Magical Mystery Tour