Tanssikaverit

Todellisuuden tutkimuskeskus koordinoi Tanssikaverit -hanketta 2022–2023. Hankkeessa koulutetaan vapaaehtoisia Tanssikavereita, jotka vierailevat ikäihmisten luona palvelutaloissa ja kodeissa lisäämässä liikettä ikäihmisten arkeen. Hankkeessa työskentelevät koreografi Janina Rajakangas sekä tanssijat Aino Strandberg ja Vera Nevanlinna. Tanssin ammattilaiset toimivat Tanssikavereiden kouluttajina ja tukena.

Tanssikaverit -hanke jatkaa Zodiakissa 2021 käynnistettyä työtä, jossa Koreografi Janina Rajakangas suunnitteli yhdessä Zodiakin senioritanssijoiden kanssa kaikille avoimen Tanssikavereiden työkalupakin ja video-oppaan. Tanssikaverit-hanke toteutuu Helsingin kaupungin myöntämän, iäkkäiden ihmisten kulttuuritoiminnan edistämiseen tarkoitetun avustuksen turvin.

Tanssikaverit 2022-2023

Haluatko vapaaehtoiseksi Tanssikaveriksi ikäihmiselle?

Koulutamme uusia Tanssikavereita vierailemaan ikäihmisten luona seniorikeskuksissa Helsingissä. Tanssikavereiden vierailu lisää liikettä ja hyvinvointia ikäihmisten arkeen. Koulutettuna Tanssikaverina tutustut ikäihmisiin tanssi-, läsnäolo- ja kohtaamisharjoitteiden avulla.

Sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet vapaaehtoistyöstä. Omasta tanssiharrastuksesta on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kenelle?
Täysi-ikäisille

Mitä saat:

  • Tanssin ammattilaisten toteuttaman Tanssikaverit koulutuksen
  • SPR:n ystävätoiminnan koulutuksen
  • Tanssin ammattilaisten tuen vierailujen aloittamiseen
  • Arkeesi sopivan vapaaehtoistoiminnan
  • Omaa hyvinvointia ylläpitävää tärkeää vapaaehtoistyön tekemistä

TUTUSTU TANSSIKAVERIT OPPAAN HARJOITTEISIIN JA VIDEOIHIN:


Tule mukaan Tanssikavereiden yhteisöön ja ilmoittaudu jompaankumpaan lokakuun TAI marraskuun koulutukseen.

Koulutukset järjestetään:

Su 30.10 klo 10-14 Kinaporin seniorikeskus (Kinaporinkatu 7-9, 00500 Helsinki)

Pe 18.11. klo 14–18 Roihuvuoren seniorikeskus, juhlasali (Punahilkantie 16, 00820 Helsinki).

Vapaaehtoiset aloittavat vierailut yhdessä ammattilaisen kanssa koulutuksen jälkeen tiistaisin ja/tai torstaisin klo 14–16 välillä. Muista vierailuajoista sovitaan erikseen.

Ilmoittaudu koulutukseen pe 21.10. mennessä tällä lomakkeella tai sähköpostilla info@todellisuus.fi.

Koulutukseen mahtuu enintään 20 osallistujaa ja koulutus järjestetään, jos vähintään 5 henkilöä ilmoittautuu koulutuskerralle.

Myöhemmin syksyllä koulutetut Tanssikaverit voivat osallistua Tanssikavereille räätälöidylle SPR:n ystävätoiminnan peruskurssille. Tule mukaan Tanssikavereiden yhteisöön!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä:
info@todellisuus.fi tai +358 41 314 6861

ELÄMÄN JUHLAT

Lisäksi Tanssikaverit hankkeessa toteutetaan kuukauden mittainen “Elämän juhlat”, esitystaidetapahtuma ikäihmisille. Elämän juhlat on Jonna Wikström, Pirre Toikkanen ja Paula Koivusen luoma tanssiaiset, tapahtuma ja happening, joka järjestetään keväällä -23. 

Tarinateatteria ja voimauttavaa valokuvaa ja vuorovaikutuksellista muistelutyötä yhdistävä projekti kutsuu kotona asuvat seniorit vahvoiksi toimijoiksi, joiden oma taide ja tekijyys ovat olennainen osa projektia. Juhla-teema mahdollistaa oman elämänkaaren tärkeiden hetkien muistelun, mutta tuo iloa ja naurua myös tähän hetkeen.

Elämän juhlat osuudessa on neljä vaihetta: 

1. Valmistautuminen juhlaan: tutustuminen ja voimauttavien valokuvien otto ja tarinoiden kerääminen

2. Tanssiaiset ja näyttely

3. Materiaalin tuottaminen osaksi Tanssikaverit-opasta: tarinat ja voimauttavat valokuvat

4. Ammattilaisten ja vapaaehtoisten kouluttaminen käyttämään tarinateatterin ja vuorovaikutuksellisen muistelutyön menetelmiä

Tutustu myös Elämän juhlia edeltäneeseen Vanhojen tanssit -hankkeeseen, joka järjestettiin Seinäjoella.

Vanhojen tanssit hankkeesta on myös kirjoitettu raportti, jonka voit lukea täältä!

Hanke toteutetaan yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan, Kinaporin seniorikeskuksen, Roihuvuoren seniorikeskuksen ja Lauttasaaren seniorikeskuksen kanssa.

KUVA: Eevi Tolvanen, kuvassa Aino Strandberg.