Esittelyssä Voyeurin suunnittelutyöryhmä

Kuvassa on Joel Texeira Neves.

Joel Teixeira Neves toimii projektissa ohjaajana yhdessä Matilda Aaltosen kanssa. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta ja on Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsen. Teatteria Neves on tehnyt jo 17 vuoden ajan ja viimeiset 6 vuotta hän on keskittynyt esitystaiteeseen.

Neves kokee itseään innostavimmiksi tanssin puolelta poimimansa tutkimukselliset työtavat, jotka ovat käytössä myös tässä projektissa. Ohjaajana hän haluaa luoda tarkan teemallisen rajauksen, jota voi tutkia yhdessä koko työryhmän kanssa. Hän haluaa ohjata esityksiä, joiden aikana jokin syntyy ja syvenee. 

Kuvassa on Matilda Aaltonen.

Matilda Aaltonen toimii projektissa ohjaaja-koreografina yhdessä Joel Teixeira Nevesin kanssa. Hän myös esiintyy teoksessa. Aaltonen on valmistunut maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalta ja opiskellut aiemmin myös Outokummun tanssin koulutuksessa. 

Sanaton ruumiillinen kieli on keskiössä Voyeurissa. Aaltonen kuvaileekin työskentelyään ruumiillislähtöiseksi. Hän on kiinnostunut myös kriittisestä eläintutkimuksesta ja yhteistyöstä, jota esitystaiteen ja tanssin kentällä voidaan tehdä tutkijoiden kanssa.

Kuvassa on Mia Jalerva.

Mia Jalerva toimii projektissa valosuunnittelijana. Hän on valmistumassa Teatterikorkeakoulusta ja on tehnyt valosuunnittelua jo 13-vuotiaasta lähtien.

Jalerva ajattelee, että hänen työvälineitänsä eivät ole erilaiset valot vaan visuaalinen dramaturgia. Konkreettisen välineen sijaan työssä merkityksellistä on katsojasuhde. Jalerva on tehnyt valosuunnittelua myös ainoastaan tilan omia ominaisuuksia hyväksikäyttäen, tuomatta paikalle lainkaan keinotekoisia valonlähteitä.

Kuvassa on Mitja Nylund.

Mitja Nylund toimii projektissa äänisuunnittelijana. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta ja on työskennellyt erityisesti tanssin, esitystaiteen sekä musiikin parissa.

Koska katsominen on Voyeurissa keskiössä, on Nylundin mukaan tärkeää, että hän seuraa jatkuvasti, mitä teoksessa on tapahtumassa. Ääni ei saa häiritä katsomista, mutta sen on myös otettava tilansa oikeissa kohdissa.

Kuvassa on lasi ja sen takana näkyvä näyttämö. Näyttämön lattialla on sininen matto. Näyttämöllä on kuusi hahmoa, joista osa istuu, osa makaa ja osa seisoo. Yksi istuu ja toinen kiipeilee näyttämön takaosassa olevilla portailla.

Pukusuunnittelu: Justus Kantakoski

Esiintyjät: Matilda Aaltonen, Taru Aho, Wilhelm Blomberg, Kira Heinonen, Susanna Kinnunen, Viki Kontopoulou, Vilma Lehtovaara, Janna Loukas, Teo Mattila, Marlon Moilanen, Maija Mustonen, Paula Nousiainen ja Ronja Syvälahti