Somaattisen liikkeen tutkimus

by Hossu

Kurssi unettomille, hermoromahduksen partaalla oleville sekä nautiskelijoille

Kuvan maalaus: Meri Hosiasluoma

Todellisuuden tutkimuskeskus järjestää somaattisen* liikkeen tutkimuksen kurssin, joka sopii kaikille, olit sitten duunari, koodari, tanssija tai jotain aivan muuta. Tavoitteena on virkistyä ja rentoutua.

Kurssia vetää Niina Hosiasluoma, joka on somaattisen liiketerapian 2. vuoden opiskelija. Kurssi koostuu viidestä puolentoista tunnin harjoituskerrasta. Tarkoituksenamme on etsiä virtaavuutta sisäelimiin, vahvistaa luisia yhteyksiä ja aktivoida aisteja. Kurssi on liikettä, makoilua, tanssimista ja kuuntelua. Niin oman ruumiin kuuntelua, kuin ohjaajan puheen kuuntelua. Lopuksi ohjaaja esittelee lyhyen anatomisen tietoiskun jostain kehon elimestä. Käsittelyssä ovat mm. luut, hermosto, sidekalvot, verenkierto ja hengitys.

*Somatiikka tarkoittaa kehollista kokemusta (embodyment). Somaattisella liikkeellä vahvistetaan kehotietoisuutta ja vuorovaikutustaitoja, lisätään itsesäätely- ja toimintakykyä, sekä mahdollistetaan kokonaisvaltaista eheytymistä.

Aika: Tiistaisin 28.2.-28.3 (5 krt.), klo 17:30 – 19:00

Paikka: Suvilahti, Kaasutehtaankatu 1/33, Puhdistamo, Eskus, Sali 3

Hinta: 130 €

Kieli: suomi

Kurssin vetäjä: Niina Hosiasluoma

Lisätiedot: sonja@todellisuus.fi

Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla kurssimaksu kaupassamme.

Lisätiedot

Tunnille voi tuoda oman joogamaton tai tarvittaessa maton voi lainata Eskukselta. 

Saavutettavuus: Todellisuuden tutkimuskeskuksen saavutettavuustiedot. Esitystaiteen keskuksen saavutettavuustiedot. Mikäli sinulla on kysyttävää saavutettavuudesta, olethan yhteydessä etukäteen info@todellisuus.fi

Kurssi toteutetaan, mikäli vähintään yhdeksän (9) ilmoittautuu kurssille. Kurssin maksimi on kaksitoista (12) henkilöä. Palautamme rahat peruuntuneesta kurssista.

Kurssin vetäjä

NIINA ’Hossu’ HOSIASLUOMA on näyttelijä ja teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK. Hän on kuulunut Teatteri Takomon (Helsinki) ensembleen vuodesta 2010. Hosiasluoma on opiskellut Kööpenhaminan teatterikoulussa (The Commedia School of Copenhagen) ja Lontoon Philippe Gaulierin teatterikoulussa. Vuonna 2017 hänet palkittiin vuoden teatterinäyttelijänä Thalia-Gaalassa. Hosiasluoma aloitti Somaattisen liiketerapian opiskelut vuonna 2021 Satu Palonkankaan vetämässä SOLU-koulutuksessa ja on nyt 2. vuoden somaattisen liiketerapian opiskelija ja toimii Ismeta -järjestön alaisena. Tulevissa hankkeissaan hän aikoo yhdistää oppimaansa teatteritaiteeseen.

Niina Hosiasluoma