Katja Kirsi Todellisuuden tutkimuskeskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi

muotokuva katja kirsistä
KUVA: Iiro Rautiainen

Todellisuuden tutkimuskeskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimetty Katja Kirsi (FM). Hän aloittaa tehtävässään helmikuun alussa. Kirsi siirtyy tehtävään Zodiak – Uuden tanssin keskuksesta, jossa hän on tehnyt pitkän uran nykytanssin yleisötyön kehittäjänä. Zodiakin sisäisten kehittämishankkeiden lisäksi hän on luonut yhteistyöverkostoja ja tukenut alan sisäistä kehitystyötä. Kirsillä on vahva pohja nykytanssin tuntemuksesta, ja esitystilojen ulkopuolella tapahtuvista esityksistä ja tapahtumista. 

Katja Kirsi aloittaa uuden työn erittäin innostuneena.

”On hienoa päästä laajentamaan osaamistani esitystaiteen pariin. Todellisuuden tutkimuskeskuksen monimuotoisuus ja radikaali asenne taiteen rajoja koettelevana kollektiivina tarjoaa innostavan työympäristön. Tavoitteenani on kehittää TTK:n toimintaa niin, että se pystyy tarjoamaan jäsenilleen entistä parempia mahdollisuuksia pitkäjänteiseen taiteelliseen työhön ja tutkimukseen. Uskon, että pitkä kokemukseni yleisötyöstä tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia syventää dialogia taiteilijoiden ja katsojien välillä.

Uuden toiminnanjohtajan lisäksi TTK:lla on vuoden alussa aloittanut tuottajana Saana Reijonen. Hän on aikaisemmin työskennellyt monipuolisissa tuotannollisissa tehtävissä, erityisesti esittävien taiteiden ja tapahtumien parissa. 

Todellisuuden tutkimuskeskuksen vuoden 2022 pääohjelmiston teokset osallistavat ja pohtivat yleisösuhdetta. Tuomas Laitisen Yleisöruumis on lukutapahtuma, jossa yleisö saa ajatella oman ruumiinsa paikalle. Esitys haastaa kysymään, mikä on esitysten funktio poikkeustilan runtelemassa todellisuudessa. Katriina Kettusen ja työryhmän Läpinäkyvyydestä tarkastelee nyky-yhteiskuntaa läpäisevää avoimuuden ihannetta. Teos koostuu sarjasta syksyllä 2022 nähtäviä esityksiä, joista jokainen lähestyy aihetta eri näkökulmasta, eri keinoin ja kutsuu yleisön pohtimaan aihetta kanssaan.

Osana pääohjelmistoa toteutetaan kaikille hakijoille avoin Mahdottoman esityksen residenssiohjelma yhteistyössä ANTI-festivaalin kanssa. Lisäksi vuoteen sisältyy OFF-ohjelmiston produktioita, Taiteen paikka ja Ice Hole -julkaisut, sekä Helsingin mallin hanke, joka toteutetaan Kontulassa. 

Todellisuuden tutkimuskeskus on vuonna 2001 perustettu Helsingistä käsin toimiva  esitystaiteellisten seikkailijoiden kollektiivi, johon kuuluu 54 jäsentä.

Visiomme on, että taide muuttaa todellisuuden.

Lisätiedot:

Katja Kirsi / toiminnanjohtaja: katja@todellisuus.fi

Saana Reijonen / Tuottaja: saana@todellisuus.fi