Jäsenesittelyssä Maria Santavuori

Maria Santavuori

Maria Santavuori on musiikin ja esittävän taiteen kentällä toimiva pedagogi, kouluttaja ja esiintyjä. Koulutukseltaan hän on teatteri-opettaja. Hänen taiteellinen ajattelunsa juurtuu teatteriin ja luovan prosessin dramaturgian ymmärtämiseen. Tällä hetkellä hänen työnkuvansa koostuu pääosin sanoittamisen opettamisesta. Todellisuuden tutkimuskeskuksen lisäksi hän työskentelee useammassa eri musiikin alan oppilaitoksessa, sekä valmentaa muusikoille lyriikan kirjoittamista oman yrityksensä Luova Laululyriikka nimissä.

Todellisuuden tutkimuskeskuksen toimintaan Maria tuli mukaan vuonna 2012, Lasten Valta -tutkimushankkeen kautta ja oli mukana myös Lasten Valta kirjan kirjoittamisessa. Siitä lähtien Maria on ollut mukana erilaisissa Todellisuuden tutkimuskeskuksen taiteellis-pedagogisissa hankkeissa ja liittyi jäseneksi syksyllä 2018.

”Todellisuuden tutkimuskeskus on inspiroiva yhteisö, jonka toiminnassa on ilo ja kunnia olla mukana. On ollut merkityksellistä löytää uusi linkki ja satama esittävään taiteeseen. Sellainen yhteisö, jonka toiminta juurtuu samaan teatteriperinteeseen kuin oma taiteellinen ajattelu, mutta joka elää vahvasti ajassa uudistaen esityksellistä ajattelua.”

Syksystä 2018 asti Maria on toiminut Todellisuuden tutkimuskeskuksen Utopiakonsulttina yhdessä Talvikki Eerolan kanssa. Keväällä 2019 Utopiakonsultaatio, tämä pitkään jatkunut teos, saa uuden muodon Helsingin taidemuseo HAM:issa osana Pavel Althamerin näyttelyä.